Om oss

På bilden ovan skådar vi Alfred Föjer med hustrun Frida som givit namn åt stadsdelen Fridasro i Eslöv.

Historia

Alfred Föjers historia

Den 10 april 1902 öppnade Alfred Föjer sin fotoateljé just precis här, och blev snabbt en välkänd fotograf i Eslöv.

I över 40 år förevigade Föjer flera generationer av Eslövsbornas högtider som dop, skolavslutningar, konfirmationer, studenter, bröllop, 50-årskalas och begravningar. Idag hyllar vi Alfred Föjer och hans värdefulla bildskatt. 

10 april 1902

På den ”gamla goda tiden” eller för några årtionde sedan var Eslöv den stora staden dit man reste, antingen med egen bil eller Linjebuss blå bussar. Eslöv var dit man ställde kosan för där fanns allt. Fann du inte det hos Granlunds så fanns det flera affärer att välja bland. 

I arkivet finner vi bilder från början av 1900-talet med allt från porträtt av en massa välbärgade personer och familjer från Röstånga, Billinge och Ask.

100 årig bildskatt

Drygt 100 år senare donerade hans efterträdare, Stig Ekander, en stor samling på drygt en miljon negativ från ateljén till Eslövs kommun. Samlingen består av negativ från alla tagningar från starten till dess att firman upphörde år 2006. År 2007 påbörjades arbetet med att digitalisera dessa. I Föjers arkiv finns drygt en miljon negativ. 

0 +
Års erfarenhet
0 +
Vinsorter
0 +
Rätter
0 +
Föjer's orginal bilder

Historia

Föjers galleri

OM OSS

Systerkrogar

HJULET

Restaurang Hjulet är en restaurang & mötesplats i hjärtat av Lund. Vi öppnade år 2015 och har sedan dess blivit välkända för vår gudomliga plankstek, och kan stolt kalla oss för en miljömedveten restaurang då allt vårt kött är ekologiskt och närproducerat.

ÖLKÄLLAREN

Lundabryggeriets Ölkällare är mötesplatsen för alla öl älskare, med allt fokus på vår lokala öl. För dig som vill dricka och äta gott, i en humlig och kulinarisk atmosfär där du bara får vara, med ölprovningar, pubrunda, livemusik och quizkvällar.

FÖJERS

Restaurang Föjers är en nyöppnad restaurang i Eslöv, till minne av den välkända fotografen Alfred Föjers som hade sin fotoateljé i samma lokal år 1902. Besök oss för att njuta av svensk klassisk mat i en historisk miljö, service i toppklass och en massa nostalgi.

En hyllning och inspiration av Alfred Föjers fotoateljé. Vi tar dig till sekelskiftet med svensk klassisk mat och toppservice.